Parodontologie

Ce inseamna parodontologie?


Parondontologia este ramura medicinii dentare care se ocupă de afecțiunile gingivale. Mai precis, de combaterea bolilor cauzate de bacteriile din gură, care afectează în primul rând gingia și țesuturile de susținere ale dintelui.

Problemele parodontale afectează de la vârste timpurii un procent din ce în ce mai mare din populaţie. Fumatul, igiena deficitară, obiceiurile masticatorii viciate, cât şi înghesuirile dentare sau problemele de sănătate generale pot duce la afecţiuni parodontale. O dignosticare precoce poate face o diferenţă majoră în starea de sănătate a dinţilor noştri, şi, implicit, a noastră.

Bolile parodontale se clasifică in :

Gingivita – sau inflamația gingiilor; este cauzată de placa bacteriană care irita gingiile. Primul semn al gingivitei este reprezentat de sângerarea gingiei la periaj, însoțită de o culoare modificată a gingiilor (roșie spre violet) și de o respirație urât mirositoare. În această fază, boala este încă reversibilă;
Parodontita – este provocată de actiunea nefastă a plăcii dentare și a tartrului, care conțin numeroși germeni, asupra țesuturilor de susținere ale dintelui. Se manifestă prin înroșirea gingiei, care sângerează la cel mai mic contact pentru început, iar apoi, în stadiile de parodontită avansată, se manifestă prin distrugerea osului, a ligamentului parodontal ce duce în final la mobilitate dentară și pierderea dinților.

Tratamentul bolii parodontale

Daca ati fost diagnosticat cu boala parodontala, exista diferite tipuri de tratament, in functie de stadiul bolii: proceduri chirurgicale si non-chirurgicale.

  • detartraj, periaj si tratament gingival
  • chiuretaj supra si sub gingival
  • aditie de tesuturi moi (gingie) si tesuturi osoase
Pentru mai multe informatii despre serviciile noastre dentare sau pentru a rezerva o programare, va rugam, contactati-ne