Ortodontie

Tratamentele de ortodontie


Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, a rapoartelor dintre acestia, dar si a rapoartelor dintre oasele maxilare.

Tratamentul ortodontic face ca zambetul dumneavostra sa arate fabulos, iar acesta va dura toata viata. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca intreaga fata sa arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele doua maxilare si prin schimbarea formei acestora. Daca vrei sa iti corectezi dintii, atunci trebuie sa urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implica aplicarea unei presiuni usoare asupra dintilor in crestere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.

Exista doua tipuri de aparate dentare : fixe si mobile.
Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, incepand cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul ca succesul tratamentului depinde de vointa copilului de a purta aparatele.
Incepand cu 12 ani, se folosesc aparatele fixe.

Este foarte important sa se corecteze pozitia dintilor nu numai din motive estetice, ci si functionale. Dintii inghesuiti nu pot fi igienizati corect si in timp se cariaza sau apar probleme parodontale. Rapoartele incorecte intre cele doua arcade provoaca tulburari, care se manifesta prin oboseala musculara si dureri la mestecat. Toate aceste probleme pot fi insa prevenite prin intermediul unui tratament ortodontic.

Pentru mai multe informatii despre serviciile noastre dentare sau pentru a rezerva o programare, va rugam, contactati-ne